1. januára 2015

Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)


Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto bielemu ročnému obdobiu a to rovnako, ako tento vláčny koláč z bielej čokolády, vaječného likéru a korenia. Hmmm.... krásny záver roka :). 

Ingrediencie:
200g bielej čokolády
85g masla
1vajíčko
100g cukru
190ml vaječného likéru
3 lyžičky vanilkového extraktu
330g hladkej múky
2 kopcové lyžičky škorice
2 kopcové lyžičky muškátového oriešku (postrúhaného)
štipka soli

Glazúra:
80ml vaječného likéru
1 lyžička vanilkového extraktu
200g práškového cukru

23x30 cm plech
180°C


Postup:

Plech vystelieme papierom na pečenie (odporúčam ho najskôr pokrčiť potom sa s ním bude lepšie pracovať) a trúbu zapneme na 180°C. Maslo dáme do kastróliku a na miernom ohni roztopíme. Odstavíme a do masla zamiešame bielu čokoládu (miešajte a hneď ako sa čokoláda roztopí ju dajte do misky, aby nezačala "pieskovať"). Roztopenú čokoládu s maslom dáme do misky a pridáme k nim vajíčko, cukor, likér a vanilkový extrakt a zašľaháme, aby sa nám všetko pekne spojilo. Pridáme múku, škoricu, muškátový oriešok a soľ a znovu zašľaháme. Cesto by malo byť vláčne. Nalejeme ho do pripraveného plechu a zarovnáme. Pečieme v predohriatej trúby zhruba 24-26 minút. Urobte si pre istotu špajľový test. Špajľa by nemala byť po vytiahnutí mastná, ale mala by mať na sebe ešte pár omrviniek- tak docielime vláčnosť. Koláčik necháme na mriežke vychladnúť.
Glazúra: V miske vyšľaháme všetky ingrediencie na glazúru a potrieme nimi vychladnutý koláčik. 
Necháme aspoň pól hodinku postáť aby nám glazúra stuhla. 

Dobrú chuť
K :)  


Inšpirácia: http://www.averiecooks.com/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára