9. februára 2014

Najlepší brownie



Brownie je strašne dobrý, je veľmi vláčny a čokoládový :). Vôbec nie je suchý, ak ho nepoznáte určite ho vyskúšajte. Je úplne jedno či ho jete horúci so zmrzlinou, alebo studený len tak na raňajky. Ak chcete pridajte si doň hrozienka, alebo oriešky, ale ja ho mám najradšej bez nich.
Vyskúšala som niekoľko receptov na brownie, ale tento je jednoznačne najlepší.

Ingrediencie:
180g masla
180g hladkej
40g kaka
180g tmavej čokolády (nedávajte viac ako 60%)
70g mliečnej čokolády (nakrájanej na kúsky)
180g prírodného cukru
3 veľké vajíčka 

25x30cm forma/ plech
160°C

Postup:

Trúbu zapneme na 160°C. Maslo a tmavú čokoládu dáme do žiaruvzdornej misky a postavíme ju na hrniec s vriacou vodou. Necháme roztopiť a zamiešame, aby sa maslo a čokoláda spojili. Necháme vychladnúť. Zatiaľ preosejeme múku s kakaom. Vajíčka vyšľaháme s cukrom (mne to trvá tak 5 minút). Do vajíčok opatrne najskôr zamiešame čokoládu (robíme ležatú osmičku), potom múku s kakaom a nakoniec zamiešame nakrájanú čokoládu. Pekáč (25x30) si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doň cestíčko. Dáme do predohriatej trúby na 25 minút. Po upečení zatrasieme s browniem a ak sa cesto v strede trasie dáme ho ešte na 5 minút do trúby. Ak sa Brownie netrasie je hotový, na povrchu by mala byť škrupinka (ako vidieť aj na fotke, škrupinka krájaním praska, ale to je ok). Špajľový test pre Brownie nefunguje , keďže je vláčny a určite by mal zanechať stopy na špajli, tak radšej špajľový test neskúšajte.  
Brownie je skvelý aj za horúca so zmrzlinou aj za studena. 

Dobrú chuť
K :)

2 komentáre:

  1. Ahoj. V recepte nieje uvedený počet vajec. Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem uz som to doplnila :). Tak toto je ten spravny sposob ked chcem aby mi niekto nieco napisal :).

      Odstrániť